Jezelf zien, met alles wat er is

Gestalttherapie

Gestalttherapie is een lichaamsgerichte therapie die aandacht geeft aan het hier en nu. Trauma’s kent iedereen, grote en kleine. Wij ontwikkelen – in de strijd daartegen – talloze klachten en patronen, en komen terecht in de overlevingsstand. Het helpt ons te overleven en te functioneren, maar zet ons innerlijk vast.

Alles wat in je leven niet verwerkt is, zal altijd om aandacht blijven vragen. Misschien niet meer rechtstreeks, maar via omwegen. Snelle irritatie, angsten of onzekerheid bijvoorbeeld. Of stress en doorlopende gespannenheid.

Vaak zijn we ons dat nauwelijks meer bewust. Door tijdens therapie aandacht te geven aan wat er op dat moment is, aandacht te geven aan je lichamelijke sensaties, kom je dichter bij je emoties. Zo leer je steeds beter hoofd en hart te verbinden.

Ik werk ook met kleine familieopstellingen. Ons gezin van herkomst kan vaak, zonder dat wij daar nog weet van hebben, een grote stempel hebben gezet op ons zelfbeeld, onze manier van in het leven staan, onze keuzes. Door gebruik te maken van kleine figuren, kan in een oogopslag, het innerlijk beeld worden neergezet dat jij hebt van jouw familie van herkomst. Dat geeft vaak een mooie ingang om verder mee te werken.


Wil je je aanmelden? Klik hier om mij te mailen of bel naar 06 1293 0124.