Dichterbij jezelf komen is een beweging

Madeleine Maurick (1954), gestalt- en traumatherapeut

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, een stad naar mijn hart. Mijn interesse is altijd tweeledig geweest: enerzijds internationale politieke processen, in het bijzonder mensen- en homorechten in Afrika, en anderzijds de psyche, wat beweegt en belemmert mensen in hun leven. Ik houd van reizen, over de wereld en in de ziel.

Het gaat mij vooral om de mogelijkheid om in verbinding te kunnen zijn met jezelf en met de ander. Dat is waar mijn passie ligt, het met cliënten oefenen in aanwezig zijn. Door ons lichamelijk ervaren te vergroten, fysiek te ervaren wat er in het hier en nu met je gebeurt, sta je stil en ga je kijken. En als je stil kunt staan, kom je innerlijk in beweging.

Ik ben opgeleid als gestalttherapeut bij MultidiMens en als traumatherapeut bij Bodymind Opleidingen: Somatic Experiencing(SE) en NeuroAffective Relational Model (NARM).

Ik ben een geregistreerd lid van de beroepsvereniging NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie) en van de EAGT (European Association for Gestalt Therapy) en ben als ECP therapeut opgenomen in het register van de NAP (Nederlandse Associatie voor Psychotherapie) en in het register van de RBCZ  (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Elke bij de RBCZ geregistreerde therapeut valt onder de onafhankelijke klacht- en tuchtrechtspraak van TCZ.

Mijn persoonlijke AGB-code’s bij zorgverzekeraars: 90-037059 / 94-010397. Mijn AGB praktijkcode’s: 90-015714 / 94-58512. Mijn KvK: 34342122. Leden van de NVAGT zijn verplicht zich te houden aan de beroeps- en meldcode en vallen onder de NVAGT klachtenprocedure. Tevens is er sprake van een regelmatige bij- en nascholing. De beroepscode en klachtenprocedure zijn verkrijgbaar bij de NVAGT, zie hiervoor de link. Ik ben tevens aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). Mijn BTW-nummer: NL0744.63.226.BO1.

Samenwerking

Ik heb als gestalt- en lichaamsgerichte  traumatherapeut lang gewerkt in een groepspraktijk op de Lijnbaansgracht en ben vanaf 1 september 2020 met mijn praktijk verhuisd naar de Brouwersgracht 675 (helaas is deze niet meer toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn). Ik werk nauw samen met een aantal collega-traumatherapeuten en ben actief in intervisie- en supervisiegroepen. Daarnaast ben ik leertherapeut en assisteer ik bij de driejarige opleiding Somatic Experiencing van Bodymind. Hier volgen therapeuten een kopstudie om deze uiterst effectieve traumabehandeling (grondlegger Peter Levine) te leren toepassen in hun werk. Leersessies zijn BTW-plichtig.

Twee keer per jaar organiseer ik workshops Systemisch Werk en Familieopstellingen, met Ria Verlinden. Deze workshops worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

In de relatietherapie werk ik samen met mijn collega- gestalttherapeut Ien van Duijnhoven. De relatietherapie wordt gegeven op de Cruqiuskade 241 in Amsterdam. Relatietherapie is BTW-plichtig.